Παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον τραυλισμό 22/10

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον τραυλισμό, στις 22 Οκτωβρίου, ας δώσουμε το βήμα και ας ακούσουμε κάποιον που το βιώνει καθημερινά!!


“Για μένα, ο τραυλισμός είναι ένας άθλος, που καλείται το άτομο να φέρει εις πέρας κάθε μέρα, και το δυσκολεύει στην εργασία του, στις σπουδές του, στην ζωή του, στις διαπροσωπικές του σχέσεις και κυρίως στην σχέση του με τον εαυτό του. Με βάση την προσωπική μου εμπειρία, οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι είναι ο τραυλισμός, και συχνά κάνουν άσχημα σχόλια, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο άγχος στο άτομο που τραυλίζει. Νιώθει ότι δεν είναι “φυσιολογικό” και έτσι, αυτοπεριορίζεται. Οπότε, για μένα, οι συνεδρίες λογοθεραπείας, δεν είναι μόνο για την μάθηση των τεχνικών, που είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί η ομαλή ροή του λόγου, αλλά και για την αποδοχή και υποστήριξη της διαφορετικότητας από το ίδιο το άτομο.”
Δ.Κ. (24 ετών)

 

Η λογοθεραπεύτρια,

Αυγή Βεργάδη

μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε)

Back To Top

Με πολλή αγάπη για το αντικείμενο της λογοθεραπείας, δημιουργήθηκε το κέντρο λογοθεραπείας “κοάλα”. Βασική μας αρχή είναι η μοναδικότητα του κάθε παιδιού και πως η μάθηση πετυχαίνεται καλύτερα μέσω του παιχνιδιού. Το κάθε παιδί εντάσσεται σε εξατομικευμένο πρόγραμμα λογοθεραπείας, βάση των αναγκών του, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται και οι γονείς με συγκεκριμένες τεχνικές και εντάσσονται στη θεραπευτική διαδικασία αλλά και στο παιχνίδι.

Πού θα μας βρείτε

Νικηφόρου Φωκά 11
Θεσσαλονίκη 54621
Τηλέφωνο: 231 311 5661
info@koalacenter.gr

Social